Feyenoord walgt van incident: 'Ik keur dit af, zo ga je niet met elkaar om'
Club neemt het op voor middenvelder

Feyenoord walgt van incident: 'Ik keur dit af, zo ga je niet met elkaar om'

06-07-2015 12:32
8

Feyenoord heeft met afschuw gereageerd op het incident waarbij Tonny Vilhena door Feyenoord-supporters werd uitgescholden. Het voorval vond plaats na de oefenwedstrijd van dit weekend tegen Sportclub Feyenoord.

De supporters nemen Vilhena kwalijk dat hij zijn in 2016 aflopende verbintenis niet wil verlengen. Een confrontatie kon, dankzij de interventie van onder meer de vader van Vilhena en de vader van Lex Immers, ternauwernood voorkomen worden.

Wedden

Meer odds

Technisch directeur Martin van Geel kondigt op de clubsite aan dat hij met Vilhena om de tafel zal gaan. "Ik keur het absoluut af, wat daar gebeurde", aldus Van Geel, die het incident zelf niet meekreeg. "Emotie hoort bij voetbal, maar van wat ik begrepen heb zijn daar dingen geroepen die van een enorm gebrek aan respect getuigen. Dat hoort niet. Zo ga je niet met elkaar om en zeker niet met een jongen die bij deze club is opgegroeid en al zijn hele leven voor Feyenoord speelt."

Maandag is de selectie van Feyenoord naar Oostenrijk vertrokken. Daar zal de ploeg deze week verblijven. "Na een prima eerste week van het seizoen kan Giovanni van Bronckhorst met de groep daar in alle rust en onder ideale omstandigheden verder toewerken naar de start van de competitie", besluit Van Geel.