Update: 'Clubs zijn er uit, Premier League-talent meldt zich woensdag in Den Haag'
Talent in beeld

Update: 'Clubs zijn er uit, Premier League-talent meldt zich woensdag in Den Haag'

06-07-2015 20:37
2

Swansea City heeft maandag het contract van Kenji Gorré verlengd. De twintigjarige aanvaller, die nooit in Nederland voetbalde, tekent voor drie jaar.

Gorré maakte de afgelopen jaren indruk in de jeugdopleiding van de club uit Wales, die hem daarvoor heeft beloond. De komende jaren staat hij onder contract bij Swansea. "En daar spreekt veel waardering uit", reageert Dean Gorré (foto), oud-speler van Feyenoord en Ajax én vader van Kenji, tegen De Telegraaf.

De Nederlander, die eerder uitkwam voor Manchester United, mag nu verhuurd worden. "Voor zijn ontwikkeling wordt het beter geacht hem een seizoen ervaring te laten op doen. Een verhuur in Nederland behoort tot de mogelijkheden. Daar zijn we nu over in gesprek."

Eén van die mogelijkheden ligt in het Westen. ADO Den Haag zou de beste papieren hebben om Gorré naar de Eredivisie te halen, meldt de krant. Gorré debuteerde op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen debuteerde voor Swansea. Hij scoorde vorig jaar achttien keer voor de beloften en werd uitgeroepen tot speler van het jaar.

Update 20.35: Het Algemeen Dagblad bevestigt maandagavond dat Gorré zich op korte termijn bij de selectie van ADO Den Haag zal voegen. Het talent van Swansea City zal voor één seizoen worden gehuurd door de Hagenaars. Woensdag traint de jongeling waarschijnlijk voor de eerste keer mee bij zijn nieuwe club.