FC Twente draait beloften de nek om: 'Een stap achteruit, een gemis'
"Dat leer je wel"

FC Twente draait beloften de nek om: 'Een stap achteruit, een gemis'

06-07-2015 17:35
7

FC Twente draaide in mei het verblijf van de beloften in de Jupiler League de nek om. In Enschede wordt getreurd om het besluit, dat tot stand kwam door de financiële problemen.

"Voor je gevoel ga je een stap achteruit, van de Jupiler League naar de beloftencompetitie", stelt Jeroen van der Lely, die inmiddels is gestopt, in gesprek met FC Twente TV. "Ik heb in de eerste divisie een aantal wedstrijden mee gedaan en dat vond ik heel leerzaam. Het zal volgend jaar wel een gemis zijn. Je voetbalt echt voor het resultaat. Het spel hoeft niet altijd goed te zijn, dat leer je wel. Het kan ook minder mooi, zolang je de drie punten maar haalt."

Wedden

Meer odds

Jan Zoutman (foto), de vertrokken trainer van Jong Twente, baalt net zo hard. "Juist aan het einde van het seizoen, als er niet meer zo veel op het spel staat, dan komt er bij mij wel iets fanatieks naar boven, waardoor ik extra graag wil winnen. We wilden met de spelers en de staf ook heel graag positief afsluiten, omdat we het, denk ik, na de winterstop prima gedaan hebben. Aan de andere kant besef je dan ook: dit was het. De laatste wedstrijd met Jong FC Twente."