'Real Madrid broedt op sensationele transfer van afhankelijke Van Persie'
Nederlandse spits in beeld

'Real Madrid broedt op sensationele transfer van afhankelijke Van Persie'

06-07-2015 18:05
7

Een nieuwe dag, een nieuw gerucht rond Robin van Persie. De spits van Manchester United wordt maandag in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.

De Spaanse grootmacht huurde vorig jaar Javier Hernandez van United en wil dat kunstje opnieuw flikken, alleen nu met Van Persie. Dat meldt ESPN. De 31-jarige aanvaller kan op Old Trafford niet rekenen op een basisplek en heeft nog geen zin om gas terug te nemen en bij een kleinere club aan de slag te gaan. Real Madrid kan wat dat betreft uitkomst bieden.

Van Persie hoeft echter nog niet op een Spaanse taalcursus te gaan. Rafael Benitez, de nieuwe trainer van de Madrilenen, wil eerst de situatie van Karim Benzema afwachten. De Fransman staat in de belangstelling van verschillende clubs en pas als hij vertrekt, komt Van Persie.

Ook Cristiano Ronaldo heeft een stem in het geheel. Benitez heeft plannen om de Portugese vedette volgend seizoen als diepste spits te gebruiken. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet blijken of die positie Ronaldo bevalt. Zo niet, dan wordt ook de aandacht naar Van Persie gelegd. Hernandez, die afgelopen seizoen door Real werd gehuurd van United, speelde overigens nauwelijks.