Robben moet kiezen tussen lievelingstrainers: Hij gaf me het laatste zetje
"Hij is er elke dag in alle vroegte"

Robben moet kiezen tussen lievelingstrainers: "Hij gaf me het laatste zetje"

06-07-2015 18:42
1

Arjen Robben heeft maandag in gesprek met het Franse magazine So Foot zijn favoriete trainer uitgekozen. De keuze is gevallen op Louis van Gaal, met wie hij met veel succes samenwerkte bij Bayern München en het Nederlands elftal.

Robben speelde in totaal vier jaar onder Van Gaal, verdeeld over twee periodes van twee jaar bij Bayern en Oranje. "Mijn eerste jaar met Van Gaal blijft mijn beste", blikt hij terug op 2009, nadat hij was overgekomen van Real Madrid. "Hij is de perfecte trainer voor mij, de koning van een uitstervend ras."

"Je hebt trainers die spelers individueel beter kunnen maken. Van Gaal gaf me het zetje dat ik nodig had", vervolgt Robben, die ook vol lof is over zijn huidige trainer, Pep Guardiola. De bezetenheid van de Spanjaard vindt de aanvaller bewonderenswaardig.

"Guardiola is er elke dag in alle vroegte en verlaat als laatste het complex van Bayern. Hij denkt alleen maar aan voetbal. Voor aanvang van de wedstrijd vertelt hij wat er gaat gebeuren en dat komt vervolgens allemaal uit. Het is een eer om met zo'n vakman samen te werken."