Roda JC haalt ervaren leider in huis: Heb daar goed gevoel aan overgehouden
Contract voor één seizoen in Kerkrade

Roda JC haalt ervaren leider in huis: "Heb daar goed gevoel aan overgehouden"

06-07-2015 20:31
1

Gibril Sankoh tekende maandag een éénjarig contract bij Roda JC. De afgelopen jaren was de voormalig speler van FC Groningen actief in China. Hij is blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden. 

"Ik heb leuke jaren gehad in China, maar na al die tijd in het buitenland wilde ik terug naar huis en weer samen zijn met mijn gezin", vertelt de 32-jarige Sankoh aan Voetbal International. "Daarbij is het niveau van het Chinese voetbal niet zo slecht, er lopen aardige namen rond, maar zijn veel dingen lang niet zo professioneel georganiseerd als in Europa."

"Ik voel me sterk en wil Roda helpen om in de Eredivisie te blijven. Ook heb ik een heel goed gevoel overgehouden aan mijn gesprek met trainer Darije Kalezic", licht hij zijn keuze voor de Limburgse promovendus toe. 

"In China werd ik vorig seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij mijn club en was ik aanvoerder. Bij Roda hoop ik met mijn ervaring ook uit te groeien tot een leider."

Sankoh trainde enkele maanden mee bij zijn oude club, FC Groningen, maar een aanbieding van de clubleiding bleef uit. "Het verhaal was dat bij Groningen eerst een speler moest vertrekken voor ze mij konden halen."