'Ook AS Roma en PSG mengen zich in pokerspel rond gewilde Van Persie'
Spits heeft nog contract voor één jaar

'Ook AS Roma en PSG mengen zich in pokerspel rond gewilde Van Persie'

07-07-2015 00:05
4

De sportieve toekomst van Robin van Persie is een heet onderwerp. Fenerbahçe is in de markt voor de spits van Manchester United, die zelf twijfelt over de volgende stap in zijn carrière. 

Op Old Trafford lijkt Van Persie (32) op het tweede plan te zijn beland. Zéker nu manager Louis van Gaal komend seizoen met een 4-3-3 wil gaan aantreden en captain Wayne Rooney de aangewezen man is om eerste spits te worden. 'Een transfer lijkt dan ook de meest reële optie', schrijft het Algemeen Dagblad. 

Wedden

Meer odds

'De hamvraag in het pokerspel wordt: hoe lang is Van Persie bereid te wachten? (...) Voeren Van Gaal en United de druk op om snel een vertrek te forceren, dan heeft Fenerbahçe veruit de beste papieren. Een transfer naar Turkije biedt bovendien snelle zekerheid voor de spits; bij de meeste andere geïnteresseerde clubs zit Van Persie in de wachtkamer.'

De ochtendkrant schrijft dat Paris Saint-Germain Van Persie op het oog heeft als mogelijk opvolger van Zlatan Ibrahimovic. Ook AS Roma bevindt zich tussen het rijtje geïnteresseerden.

'Italië zou sportief gezien een ideale competitie zijn voor Van Persie, maar in dat land zijn maar weinig clubs financieel in staat zijn contract af te kopen. (...) In Spanje en Duitsland zijn de opties dun gezaaid voor de bijna 32-jarige spits, over wie twijfel leeft of hij de power en het loopvermogen nog heeft om in die competities te slagen.'

Er rest nog een andere mogelijkheid: gewoon in Manchester blijven. 'Maar in dat geval zal Van Persie zich waarschijnlijk moeten schikken in een rol in de schaduw. Dat Van Gaal hem niet meer als de ideale eerste spits beschouwt, werd afgelopen seizoen wel duidelijk.' Maandag werd ook Real Madrid nog genoemd als mogelijke optie.