Koeman flirt nadrukkelijk met Feyenoorder: 'Hij is klaar voor die stap hogerop'
Eerst moet Southampton-middenvelder verkocht worden

Koeman flirt nadrukkelijk met Feyenoorder: 'Hij is klaar voor die stap hogerop'

07-07-2015 00:15
15

Ronald Koeman heeft opnieuw zijn interesse in Jordy Clasie uitgesproken. De manager van Southampton ziet middenvelder Morgan Schneiderlin waarschijnlijk vertrekken naar Manchester United. Clasie is in beeld om hem op te volgen bij de Premier League-club. 

Enkele weken geleden maakte Koeman zijn interesse reeds wereldkundig. Nu de transfermarkt geopend is en Britse media verwachten dat Schneiderlin spoedig zijn overgang naar United zal afronden, werd de Nederlandse manager opnieuw gevraagd naar Clasie. "Een goede speler, een groot talent. Iemand die in het Nederlands elftal speelt en klaar is om een stap hogerop te maken", zo vertelt hij aan The Guardian. 

"Op een hoger niveau krijgt hij de kans om zich nog beter te ontwikkelen dan in de Eredivisie. Ik vind dat hij qua leiderschap ook steeds beter wordt. Als Schneiderlin vertrekt, hebben we sowieso een nieuwe speler nodig op die positie in ons elftal. Clasie staat absoluut op mijn lijstje, hij is één van de namen."

Volgens de kwaliteitskrant heeft United-manager Louis van Gaal er bij de clubleiding van zijn werkgever op aangedrongen dat de transfer van Schneiderlin vóór 13 juli afgerond moet zijn. The Red Devils reizen op die datum af naar de Verenigde Staten, om daar een aantal oefenduels af te werken en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.