In het kort: Castaignos schiet direct met scherp, Jong Ajax haalt uit

In het kort: Castaignos schiet direct met scherp, Jong Ajax haalt uit

07-07-2015 22:50
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Castaignos schiet direct met scherp
Het officieuze debuut van Luc Castaignos bij Eintracht Frankfurt is uitstekend verlopen. In een oefenduel met Wacker Innsbruck II tekende de voormalig spits van FC Twente voor twee goals en een assist. Frankfurt won uiteindelijk met 4-0, Castaignos werd na 69 minuten gewisseld. 

Jong Ajax haalt uit
SDC Putten heeft dinsdag een draai om de oren gekregen van Jong Ajax. De amateurclub verloor met liefst 9-0 van het elftal van trainer Jaap Stam. Namens Ajax waren Danny Bakker, Sam Hendriks en Vaclav Cerny tweemaal trefzeker. 

PEC ontbindt contract verdediger
PEC Zwolle heeft het contract van Leroy Labylle (24) ontbonden. De vleugelverdediger kwam in totaal negen keer in actie voor de verliezend bekerfinalist, maar kreeg geen nieuw contract. De Belg kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Bij PEC had hij geen zicht meer op speelminuten, aldus de club dinsdag in een officiële verklaring.

Kramer gepresenteerd

Michiel Kramer heeft zijn transfer naar Abu Dhabi afgerond. De spits kwam dinsdagochtend aan in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij welkom werd geheten door zijn nieuwe club Baniyas FC. Kramer maakt de overstap van ADO Den Haag en is inmiddels officieel gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. Hoewel de spits vroeg in de ochtend aankwam, waren er al enkele Baniyas-fans aanwezig om hun nieuwe held een warm ontvangst te geven. Voor Kramer is het zijn eerste buitenlandse avontuur.



ADO heeft spelers op proef
ADO Den Haag heeft deze week de beschikking over Matthew Steenvoorden en Vitor Rodrigues Saba. Het tweetal krijgt de kans om een contract in de wacht te slepen bij de residentieclub. Steenvoorden speelde in het verleden voor Feyenoord, Excelsior en Dordrecht en is een verdediger. Saba is een 24-jarige Braziliaan, die als middenvelder speelde voor onder meer Flamengo en Western Sydney.


Loen naar Fortuna Sittard
Yoeri Loen speelt komend seizoen op huurbasis voor Fortuna Sittard. De middenvelder wordt gehuurd van Sparta Rotterdam, waar hij geen aanspraak maakte op een basisplaats. Mogelijk maakt Loen vanavond al zijn opwachting bij zijn nieuwe club, dat het opneemt tegen Alverna.