'We richten ons op transfervrije spelers, we willen kapitaal blijven opbouwen'
Nijmegenaren op zoek naar gratis versterkingen

'We richten ons op transfervrije spelers, we willen kapitaal blijven opbouwen'

07-07-2015 11:22

NEC Nijmegen is druk bezig de selectie voor komend seizoen op peil te krijgen. Dat neemt niet weg dat de club naar de financiële situatie moet kijken na het risico dat vorig seizoen is genomen.

Maandag legde NEC Hannes Halldórsson al vast en ook Mohamed Rayhi lijkt zo goed als zeker naar De Goffert te komen. Algemeen directeur Bart van Ingen waakt echter over de financiële situatie van de club. "We hebben vorig seizoen een financieel risico genomen door ons kapitaal op het veld te houden. De club heeft tijd nodig om haar inkomsten en uitgaven op gelijke hoogte te brengen."

"We moeten ons richten op bij voorkeur transfervrije spelers die passen binnen onze kwaliteit, identiteit en clubcultuur. We willen kapitaal blijven opbouwen op het veld, talent combineren met ervaring maar ook zorgen voor een doorstroom vanuit de Voetbal Academie", aldus Van Ingen op de clubsite.

Het ideaalplaatje is dat de kern van NEC uit Nederlandse spelers bestaat. "Die hebben we nu nog steeds. Maar het is onvermijdelijk om ook buiten eigen landsgrenzen te zoeken naar waardevolle spelers, doordat NEC niet de financiële ruimte heeft om uitsluitend Nederlandse spelers aan zich te binden."