Update: Voormalig Ajacied koopt contract af in Brabant: Wensen hem veel succes
Clubs willen geen transfersom betalen

Update: Voormalig Ajacied koopt contract af in Brabant: "Wensen hem veel succes"

07-07-2015 20:25
8

Jeffrey Sarpong heeft voor opmerkelijk nieuws gezorgd. De speler van NAC Breda heeft zijn contract bij de club afgekocht, zo meldt Omroep Brabant dinsdagmiddag. Daardoor kan hij gratis weg bij de degradant.

Sarpong, van origine middenvelder, werd bij NAC geregeld in de aanval geposteerd en had nog een lopend contract bij NAC. Hij lag tot medio 2016 vast, maar wil graag al eerder vrij zijn om te gaan en staan waar hij wil. Het was in ieder geval duidelijk dat Sarpong liever niet in de Jupiler League wil acteren. Ruim een maand geleden degradeerde NAC door toedoen van Roda JC Kerkrade naar het tweede niveau van Nederland.

Als Sarpong een transfer wil maken, vraagt NAC een transfersom. Vooralsnog zijn er geen clubs die het gewenste bedrag willen overmaken naar de rekening van de Bredanaars. Sarpong neemt dan ook het heft in eigen hand en koopt nu zijn contract af. "Het zit in een afrondende fase", zei Robert Maaskant, trainer van NAC, over de ontwikkelingen rond Sarpong. Hoeveel NAC krijgt van Sarpong is onbekend.

Update 20.25: NAC Breda bevestigt maandagavond via de officiële kanalen dat Sarpong per direct vertrekt bij de club. In overleg met zijn werkgever heeft de middenvelder besloten om zijn contract af te kopen en transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. "Wij nemen na twee seizoenen afscheid van Jeffrey en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", aldus trainer/technisch manager Robert Maaskant.