Ajax geeft Nouri wél toestemming: Dit is zó belangrijk voor ons als jonge gasten
Jongeling mag mooie dingen laten zien

Ajax geeft Nouri wél toestemming: "Dit is zó belangrijk voor ons als jonge gasten"

07-07-2015 14:41
6

Abdelhak Nouri neemt in tegenstelling tot zijn mede-Ajacieden Riechedly Bazoer, Jaïro Riedewald en Donny van de Beek wél deel aan het EK onder 19. De jonge, talentvolle middenvelder van Ajax heeft er veel zin in.

"Ja, ik heb er echt zin in. Ik vind het leuk om straks ook tegen Duitsland en Spanje te spelen. Het is veel mooier om in een poule met deze tegenstanders te zitten, dan met die andere landen", zegt de Ajacied tegenover De Telegraaf. De andere poule wordt gevormd door Griekenland, Oekraïne, Oostenrijk en Frankrijk. Het doel van Nouri is duidelijk: "We willen de finale halen en dit EK winnen."

Nouri weet wat hij heeft aan het eindtoernooi. "Dit is zó belangrijk voor ons als jonge gasten. Hoe verder je komt, hoe meer druk er bij komt kijken, hoe spannender en belangrijker alles wordt en met hoe meer leermomenten je te maken krijgt. Teleurstellingen, maar ook het conditionele verhaal bijvoorbeeld."

Ajax besloot om Bazoer, Riedewald en Van de Beek 'thuis' te laten. Over zijn ploeggenoten bij het jeugdelftal van Oranje zegt Nouri: "We zitten allemaal net bij het eerste elftal of willen we daar zo snel mogelijk naartoe. Op dat niveau komen ongeveer dezelfde dingen om de hoek kijken. Met dit toernooi in de benen zijn we straks weer een stapje verder."