'Ben geen fan van de voorbereiding, maar het moet sowieso beter dan vorig jaar'
'Goed om weer terug te zijn'

'Ben geen fan van de voorbereiding, maar het moet sowieso beter dan vorig jaar'

07-07-2015 19:08

Yaya Touré vormt al jaren een van de motoren van het elftal van Manchester City. Dinsdagochtend is de Ivoriaan begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Ik kijk er echt naar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Het voelt fijn en goed om weer terug te zijn", laat hij weten via de officiële kanalen. "Ik ga er gedurende de voorbereiding alles aan doen, zodat we er over zes weken met z'n allen helemaal klaar voor zijn. Ik ben geen liefhebber van zo'n lange voorbereiding, moet ik eerlijk zeggen. Maar we weten allemaal waar we het voor doen. Het moet sowieso beter dan vorig jaar."

Vorig jaar moest Manchester City genoegen nemen met een tweede plek. De achterstand op landskampioen Chelsea bedroeg aan het eind van de race acht punten. Met 79 punten uit 38 duels eindigden The Citizens uiteindelijk als runner-up. Een zwaar seizoen, meent Touré.

"Het was heel belangrijk voor mij om echt even uit te rusten en om mijn batterij op te laden. De afgelopen jaren heb ik constant gespeeld, maar ik voel me topfit. We willen onze fans trots maken."