'Real Madrid-icoon trekt peperduur verzoek in en heeft koffers al gepakt'
Tweejarig contract in Portugal ligt klaar

'Real Madrid-icoon trekt peperduur verzoek in en heeft koffers al gepakt'

07-07-2015 21:05

Het vertrek van Iker Casillas bij Real Madrid is nabij. Spaanse media berichten dinsdag dat de keeper overeenstemming heeft bereikt met de club over de afwikkeling van zijn contract. 

De 34-jarige goalie kan de overstap maken naar FC Porto. Die ploeg heeft hem een tweejarig contract in het vooruitzicht gesteld, met een jaarsalaris van ongeveer vijf miljoen euro. Dat is zeven miljoen minder dan zijn jaarloon bij De Koninklijke. 

In eerste instantie werd er verwacht dat Casillas geen trek had om een groot deel van zijn salaris in te leveren. De keeper zou van Real hebben geëist dat de club hem een forse gouden handdruk diende mee te geven bij een vertrek. Een bedrag van liefst tien miljoen euro werd genoemd. 

Nu schrijft Marca dat Casillas wel degelijk bereid is om tegen een aanzienlijk lager salaris elders onder de lat te gaan staan. Hij heeft geen zin om met veel heisa te vertrekken bij Real. Bovendien weet Casillas zelf ook dat de Spanjaarden Manchester United-goalie David de Gea naar Madrid willen halen. Porto garandeert hem de komende twee seizoenen een basisplaats.