Werkloze Hemmen slaat terug: Valt me eerlijk gezegd toch tegen van die club
Spits wil in Eredivisie aan de slag

Werkloze Hemmen slaat terug: "Valt me eerlijk gezegd toch tegen van die club"

07-07-2015 21:20
5

Michiel Hemmen wacht nog altijd op een nieuwe club. De 28-jarige spits zit werkloos thuis, nadat hij deze zomer diende te vertrekken bij SC Cambuur. 

Sinds deze week traint Hemmen mee bij Jong Cambuur. "Ik kon daar niet met het eerste meetrainen. Wegens mijn verdiensten voor de club mocht ik van trainer Arne Slot wel met de beloften meedoen", vertelt de lange aanvaller aan Voetbal International. 

"Hij gaf het antwoord dat ik eigenlijk ook van de A-selectie had verwacht. Maar daar zaten ze dus niet op me te wachten. Dat valt me eerlijk gezegd toch tegen van die club."

Hemmen stond drie seizoenen onder contract in Leeuwarden. Onder Dwight Lodeweges was de targetman vaak basisspeler, maar onder Henk de Jong ging het - mede door diverse blessure - mis voor Hemmen. "Voor mij was het ook vervelend dat trainer Dwight Lodeweges vertrok, onder hem was ik altijd eerste keuze. Met een beetje geluk had ik wellicht nog meer kunnen scoren en zelfs aan een stapje hogerop kunnen denken."

"Twee keer begon ik na een rugblessure te vroeg met trainen en dacht ik: kut, daar heb je het weer. En dan zie je op internet dat je steeds weer opnieuw geblesseerd bent geraakt. Dat is dan lekker voor je als clubs kijken naar je geschiedenis. Het is tegenwoordig een trend om te zeggen dat je geld maar een keer kunt uitgeven. En dan willen ze wel dat je sterk genoeg bent om minimaal 27 van de 34 wedstrijden te spelen."

Nu wacht hij op een telefoontje van een nieuwe club. "Ik wil wel in de Eredivisie spelen. Met alle respect, maar de Jupiler League heb ik na zes à zeven seizoenen wel gezien", aldus de oud-speler van onder meer FC Volendam en AGOVV. "En ik sta ook zeker open voor een buitenlands avontuur. Zelfs ver weg, hoor. Als er een heel grote zak geld tegenover staat."