Sporting Portugal maakt komst van voormalig Eredivisie-ster wereldkundig
Aanvaller tekent voor drie jaar bij Sporting

Sporting Portugal maakt komst van voormalig Eredivisie-ster wereldkundig

07-07-2015 23:45
1

Bryan Ruiz zet zijn loopbaan voort in Portugal. Dinsdagavond maakt Sporting Portugal via de officiële kanalen bekend dat het met de Costa Ricaanse aanvaller overeenstemming heeft bereikt over een driejarig contract. 

Ruiz (29) komt over van Fulham. In Londen had de international nog een contract voor één seizoen. De technicus maakte in het verleden furore bij Twente en werd met de club uit Enschede in 2010 kampioen van Nederland. Ruiz tekende in het kampioensjaar voor liefst 24 doelpunten. 

In augustus 2011 verkaste de voormalig speler van AA Gent voor twaalf miljoen naar Londen. Zijn avontuur bij Fulham werd een grote sof. Ruiz kampte met diverse blessures en leek niet te kunnen aarden in Engeland. PSV huurde hem in de winterstop van de jaargang 2013/2014 voor een halfjaar van The Cottagers, die in dat seizoen degradeerden uit de Premier League. 

Nu hoopt Ruiz zijn loopbaan in Zuid-Europa uit het slop te trekken. Bij de Portugese topclub treft hij onder meer Zakaria Labyad, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Vitesse. Sporting denkt overigens spoedig een Nederlandse spits te kunnen presenteren