Clasie is woest: Een regelrechte schande, ik kan er met mijn hoofd niet bij
"Zo'n behandeling verdient niemand en hij zeker niet"

Clasie is woest: "Een regelrechte schande, ik kan er met mijn hoofd niet bij"

08-07-2015 07:18
20

Jordy Clasie is woest over de aanval op ploeggenoot Tonny Vilhena, die zaterdag werd belaagd door enkele Feyenoord-fans. De aanvoerder van de club vindt dat schandalig.

Clasie was zelf nog niet bij de oefenwedstrijd tegen de amateurtak aanwezig, maar sprak inmiddels wel met Vilhena over het incident. "Een regelrechte schande, dat meen ik echt", is hij fel in het Algemeen Dagblad. "Ik las het in de krant van maandag en natuurlijk ben ik direct gaan informeren naar wat daar op Varkenoord allemaal is gebeurd."

"Ik kan er met mijn hoofd niet bij", vervolgt Clasie. "Dit doe je niet bij een speler van Feyenoord en dan ook nog eens bij een jongen die privé een lastige tijd doormaakt (Vilhena's moeder is ernstig ziek, red.). Die jongens hebben een paar biertjes op en proberen dan iemand kapot te maken. Waarom stellen ze hem niet gewoon de vraag hoe de situatie rond zijn contractverlenging is? Tonny speelt al ruim twaalf jaar bij Feyenoord, het is een fantastische jongen. Dat zal iedereen in de selectie beamen. Zo'n behandeling verdient niemand en Tonny zeker niet."

Vilhena heeft tot op heden zijn tot 2016 lopende contract niet verlengd en werd daarom tijdens de eerste oefenwedstrijd van zijn club, tegen SC Feyenoord, zwaar beledigd door een groepje supporters. Daar was hij vervolgens helemaal kapot van.