FC Twente houdt het niet bij acht transfers: Hebben nog veel goede spelers over
"We moeten een bedrag ophalen"

FC Twente houdt het niet bij acht transfers: "Hebben nog veel goede spelers over"

08-07-2015 08:06
15

FC Twente verkocht deze zomer al zes spelers, terwijl enkele anderen transfervrij uit Enschede vertrokken. De exodus leek daarmee wel enigszins voorbij, maar Ted van Leeuwen zegt woensdag dat er nog meer voetballers gaan vertrekken.

Met de transfers van Andreas Bjelland (Brentford), Kasper Kusk (FC Kopenhagen), Bilal Ould Chikh (Benfica), Cuco Martina (Southampton), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Dico Koppers (Willem II), Daryl Lachman (Sheffield Wednesday) en Tim Breukers (Heracles Almelo) werden deze zomer al miljoenen verdiend en bespaard. Bijna een heel elftla werd verkocht en er werd voor negen miljoen euro aan transfersommen geïncasseerd, maar daar blijft het niet bij.

"Het is helemaal geen heel elftal", countert Ted van Leeuwen, de nieuwe technisch manager van Twente, allereerst. "Er zijn er zes vertrokken plus twee die geen contract meer hadden. We hebben nog veel goeie spelers over hoor." De vraag is nu wie er nog meer weggaan, want de uittocht is nog niet afgelopen. "Nog niet helemaal. We moeten een bedrag ophalen aan transfergelden en een bedrag bezuinigen aan salarissen."

De noodzaak voor transfers neemt af, maar Twente is er nog niet helemaal. Daardoor is een transfer van bijvoorbeeld Hakim Ziyech, Jesus Corona of Felipe Gutierrez niet uitgesloten. "We zijn bijna in de positie om nee te kunnen zeggen", aldus Van Leeuwen bij de NOS. "Maar als het bod de verwachting overstijgt, kun je eigenlijk geen nee zeggen." Zelf houdt Twente zich rustig. "Er is wel iets mogelijk, maar kopen is er voorlopig nog niet bij. Huren of transfervrij."