Clasie krijgt concurrentie uit eigen land: Koeman lonkt opnieuw naar FC Twente
Trainer wil na Martina mogelijk opnieuw speler Twente halen

Clasie krijgt concurrentie uit eigen land: Koeman lonkt opnieuw naar FC Twente

08-07-2015 15:10
12

EXCLUSIEF – Southampton gaat mogelijk nog een speler van FC Twente vastleggen. De club van trainer Ronald Koeman heeft Kyle Ebecilio op het wensenlijstje staan, weet VoetbalPrimeur.

Na Cuco Martina zou hij de tweede speler van de Tukkers kunnen zijn die de overstap naar Southampton maakt. De 21-jarige Ebecilio speelt inmiddels twee seizoenen voor FC Twente, maar kon vorig jaar lang niet altijd op een basisplaats rekenen.

Een overstap naar de Premier League zou voor hem én voor FC Twente een uitkomst zijn. De Tukkers kunnen een transfersom in de jacht op financieel herstel goed gebruiken en raakten behalve Martina eerder al Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Andreas Bjelland (Brentford), Kasper Kusk (FC Kopenhagen), Dico Koppers (Willem II), Daryl Lachman (Sheffield Wednesday) en Tim Breukers (Heracles Almelo) kwijt.

Bij Southampton staat Schneiderlin op het punt om naar Manchester United te vertrekken. Louis van Gaal hoopt de speler nog voor het trainingskamp naar de Verenigde Staten vast te leggen. Als die deal rond is, wil Southampton het middenveld direct versterken. Jordy Clasie is een voorname kandidaat om dat te doen, maar ook Ebecilio staat op het lijstje vervangers van Schneiderlin. 

Het contract van Ebecilio in de Grolsch Veste loopt nog tot medio 2017. Helemaal onbekend met Engeland is Ebecilio niet. Hij speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord voordat hij werd weggekaapt door Arsenal. In Noord-Londen wist hij uiteindelijk niet in het eerste elftal terecht te komen.