Wijnaldum liet Italianen links liggen: Heb veel vertrouwen in de plannen
Middenvelder rondde transfer zaterdag af

Wijnaldum liet Italianen links liggen: "Heb veel vertrouwen in de plannen"

12-07-2015 00:10
3

Georginio Wijnaldum rondde zaterdag zijn transfer naar Newcastle United af. Humphrey Nijman, de zaakwaarnemer van de Oranje-international, vertelt aan de Telegraaf dat ook AC Milan concrete belangstelling had voor zijn cliënt. 

Daarnaast waren ook Everton en Zenit Sint-Petersburg in de markt voor Wijnaldum. "Hij wilde absoluut naar Engeland. Ook AC Milan had interesse, maar Engeland had de voorkeur", aldus Nijman. 

De oud-Feyenoorder is blij dat zijn transfer in kannen en kruiken is. "De kans was groot dat ik bij PSV zou blijven, maar natuurlijk ook dat ik een transfer zou maken. Het was een beetje onzeker, gelukkig heb ik nu zekerheid", vertelt hij. 

"Afgelopen 24 uur was zwaar. Vooral omdat ik vanuit Zwitserland naar Newcastle moest vliegen, met een tussentop in Amsterdam. Daarna gelijk een medische keuring, dat duurde heel lang. Het papierwerk was ook nog niet in orde, dus daar moest ik ook nog op wachten."

Wijnaldum had dus meerdere aanbidders, maar koos voor The Magpies. "Omdat die uiteindelijk een goed bod hebben neergelegd bij PSV. Ze hebben snel gehandeld en laten zien dat ze heel graag wilden. Ik heb de trainer (Steve McClaren, red.) gesproken, die heeft zijn plannen uitgelegd. Daar heb ik veel vertrouwen in."