Italianen maken 'Nederlandse' transfer officieel: Ik ben wel tien keer bekeken
"Ik hoop mezelf in de Serie A te kunnen bewijzen"

Italianen maken 'Nederlandse' transfer officieel: "Ik ben wel tien keer bekeken"

12-07-2015 16:58

Marten de Roon vervolgt zijn loopbaan definitief in Italië. Atalanta Bergamo heeft de 24-jarige middenvelder officieel voorgesteld aan pers en publiek.

De Roon ondertekende zondagmiddag een contract voor vier jaar bij zijn nieuwe werkgever, die een afkoopsom betaalt. Het contract van de leider in Friesland liep immers nog twee jaar door. Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom.

Op de website van Atalanta spreekt De Roon van een 'droomkans'. "Dat ik hier mag spelen, maakt me blij. Atalanta heeft vanaf het begin veel vertrouwen in mij getoond. Ik ben geloof ik wel tien keer bekeken, door vier of vijf verschillende mensen. De voorzitter en trainer wilden een speler die hard werkt en voorop gaat in de strijd. Ik ben zo'n speler."

"Ik hoop mezelf in de Serie A te kunnen bewijzen. Het is natuurlijk een hoger niveau dan de Eredivisie, dus het wordt een uitdaging", besluit De Roon, die in mei op de hoogte werd gesteld van de belangstelling uit Noord-Italië. Hij speelde drie jaar voor Heerenveen, dat hem in 2012 overnam van Sparta Rotterdam.