PSV-groeibriljant al vergeleken met Depay: Denk dat Memphis op tijd is weggegaan
Mooie toekomst gloort

PSV-groeibriljant al vergeleken met Depay: "Denk dat Memphis op tijd is weggegaan"

14-07-2015 09:57
4

Steven Bergwijn is hét grote talent van PSV. De zeventienjarige buitenspeler wordt door menigeen gezien als 'nieuwe Memphis Depay', maar zo wil Bergwijn het zelf niet noemen. In ieder geval staat vast dat PSV weer een groeibriljant voor de flanken in huis heeft.

Is Bergwijn de nieuwe Depay? "Zo wil ik het niet noemen, ik ben gewoon mezelf", geeft hij aan tegenover Omroep Brabant. De hoofdpersoon is hard op weg naar het eerste elftal, maar is mogelijk nog niet klaar voor een vaste basisplek. Is Depay een jaartje te vroeg vertrokken? "Ik denk dat Memphis op tijd is weggegaan. Ik moet mezelf ontwikkelen en in de basis zien te spelen. Elke dag moet ik daarvoor honderd procent geven. Hopelijk kom je dan in het eerste."

Depay is wel een groot voorbeeld voor de jongeling. "Ja, zeker weten. Hij sprak ook veel met me en gaf me tips. Wat ik moet doen voor het doel. Rustig blijven. Hij is zeker een voorbeeld voor me", aldus Bergwijn. "Het kunnen hele mooie jaren voor mij worden. Ik ben heel blij bij de club en blij met het feit dat iedereen zoveel vertrouwen in me heeft. Dat doet me goed." En niet alleen van binnen PSV is het vertrouwen groot, ook de buitenwacht verwacht wat van 'groeibriljant' Bergwijn. "Ja, ik lees wel wat dingen. Mooi om te horen. Natuurlijk een motivatie om elke dag je best te blijven doen."