Gewilde Colombiaanse scherpschutter verkiest Madrid definitief boven Milaan
In 133 duels was hij goed voor maar liefst 92 treffers.

Gewilde Colombiaanse scherpschutter verkiest Madrid definitief boven Milaan

15-07-2015 22:58
3

Het leek erop dat Jackson Martinez naar AC Milan zou vertrekken, maar uiteindelijk heeft de topspits de overstap gemaakt naar Atlético Madrid. Dat maakten de Spanjaarden zojuist wereldkundig via hun officiële kanalen.

Sinds het vertrek van spits Mario Mandzukic, die naar Juventus vertrok, was de ploeg van trainer Diego Simeone naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. En met succes. De 28-jarige Colombiaan heeft voor vier jaar getekend en komt voor 35 miljoen euro over van FC Porto. Martinez wist in Portugal zijn naam te vestigen. In 133 duels was hij goed voor maar liefst 92 treffers.

In Madrid, waar eerder Silvio (Benfica, op huurbasis) en Yannick Carrasco (AS Monaco) werden vastgelegd, kunnen ze hun geluk niet op. "We zijn enorm verheugd met de komst van Martinez. Hij is een buitengewone spits. Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn invloeden zal uitoefenen op het team en van waarde zal zijn voor onze ploeg", aldus sportief directeur José Luis Pérez Caminero.

De keuze voor Atlético Madrid was al een poosje geleden gemaakt. "We zijn AC Milan dankbaar voor hun interesse, die tot het einde toe geduurd heeft. We voelden ons vereerd met hun belangstelling, maar we kunnen niet op twee plaatsen tegelijk zijn", vertelde zaakwaarnemer Luiz Henrique Pompeo onlangs tegen AS. "Atlético is een zeer grote club en heeft indrukwekkend gepresteerd in eigen land en in Europa. Jackson gaat er met plezier naartoe en wil grootse prestaties neerzetten, het grote nog groter maken. Hij is erg blij en overtuigd van zijn keuze."