'AZ gaat na Berghuis-transfer toeslaan en target van Ajax en PSV halen'
Weer een Zweed naar Nederland?

'AZ gaat na Berghuis-transfer toeslaan en target van Ajax en PSV halen'

17-07-2015 07:41
9

Steven Berghuis vertrekt waarschijnlijk op korte termijn naar Watford, dat promoveerde naar de Premier League. Op de achtergrond is AZ druk bezig met het strikken van een Zweeds toptalent dat ook op de radar van Ajax en PSV stond: Arber Zeneli.

De twintigjarige buitenspeler speelt momenteel bij IF Elfsborg en deed afgelopen zomer mee aan het EK onder-21, dat door Zweden werd gewonnen. Zeneli was één van de in Nederland bekende Zweden die deelnam. Ook Sam Larsson, Simon Tibbling en Feyenoord-aanwinst Simon Gustafson maakten deel uit van die selectie.

AZ hoopt nu toe te slaan wat betreft Zeneli, die volgens De Telegraaf 'hoog op het lijstje staat van alle topscouts uit de Eredivisie'. FC Groningen en sc Heerenveen kennen de Scandinavische 'vijver' als geen ander, maar staan machteloos totdat er lucratieve verkopen worden gedaan. AZ kan de lachende derde worden, aangezien er bij een transfer van Berghuis miljoenen binnenstromen. Watford maakt ongeveer zes miljoen euro over en dat is meer dan voldoende om de snelle Zeneli aan te trekken.