Van Gaal: 'Andere plek voor Blind, verrassen met spits en baal van One Direction'
Nodige 'nieuwtjes' van Van Gaal vanuit de VS

Van Gaal: 'Andere plek voor Blind, verrassen met spits en baal van One Direction'

18-07-2015 10:59
5

Louis van Gaal is druk. De Nederlandse manager van Manchester United kocht al de nodige spelers en is nog steeds bezig op de transfermarkt. Daarnaast houden Daley Blind en One Direction hem bezig.

Voor Blind heeft hij door de komst van Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger een nieuwe positie in gedachten. "Daley kan ook als linker centrumverdediger uit de voeten. Mijn voorkeur gaat uit naar een linkspoot voor die plek. Blind is linksbenig, maar Marcos Rojo ook", aldus de manager op de persconferentie na het duel met Club America (0-1 winst).

In die wedstrijd scoorde Schneiderlin. Het is duidelijk dat Louis van Gaal na het vertrek van Robin van Persie en Radamel Falcao een spits mist. "Rooney kan ook als spits spelen. Alle media hebben geschreven dat hij daar moet spelen, dus zal ik luisteren. Ik weet niet wat nu weer het probleem is. Ook Hernandez kan daar spelen. Wellicht Wilson ook. En misschien komt er nog wel een verrassing. Het is een proces, ik maak me geen zorgen om die positie."

Van Gaal maakte zich wel ergens anders druk om. De staat van de grasmat in Seattle, waar United oefende, was niet naar wens. "Veel spelers gleden uit op het veld, dat door de onderlaag van kunstgras bewoog. Zodoende ontstaan blessures. Dat baarde me zorgen. Thuis spelen we op Old Trafford, dat stadion is er alleen voor voetbal. En niet voor concerten zoals dat van One Direction."