Ajax is een heel mooie club, zeker voor iemand als ik: een echte Amsterdammer
"Je moet wel kans maken"

"Ajax is een heel mooie club, zeker voor iemand als ik: een echte Amsterdammer"

19-07-2015 19:52
15

Voor Kenny Tete moet dit het jaar van zijn definitieve doorbraak worden bij Ajax. In het nieuwe seizoen krijgt hij vermoedelijk de voorkeur boven rechtsback Ricardo van Rhijn.

Tete debuteerde afgelopen seizoen en maakt indruk in de voorbereiding, als geduchte concurrent voor Van Rhijn. "Vorig seizoen keek ik de kat uit de boom. Alle tijd bij de selectie was mooi meegenomen. Het is vooral de mindset die nu anders is", zegt hij tegen Het Parool. "Ik wil nu echt mijn plekje veroveren, niet op de bank zitten of mijn wedstrijden met Jong Ajax voetballen."

"Ik vind eigenlijk dat ik al langer goed bezig ben. Bij Jong Ajax ben ik de afgelopen twee seizoenen altijd een van de beteren geweest. We hebben lang getwist over een nieuw contract en of ik wel moest blijven. Ik zag weinig kansen voor mezelf. Ajax is een heel mooie club, zeker voor iemand als ik: een echte Amsterdammer. Maar het is niet zo dat je bij Ajax moet blijven omdat de club zo mooi is."

Tete, wiens belangen worden behartigt door zaakwaarnemer Mino Raiola, bleef uiteindelijk toch. "Je moet wel kans maken op speelminuten in het eerste. Dat gevoel had ik eerst niet, maar nu wel. In korte tijd kan veel veranderen."