Ajacied verrast: Een paar keer wint-ie van Bas Dost, hij heeft dus sprongkracht
Riedewald maakt indruk

Ajacied verrast: "Een paar keer wint-ie van Bas Dost, hij heeft dus sprongkracht"

19-07-2015 21:56
1

Jaïro Riedewald is een van de uitblinkers tijdens de voorbereiding van Ajax. De verdediger kan ook op complimenten rekenen van Joël Veltman, die tot dusver een succesvol duo vormt met zijn collega.

Riedewald trad vorig seizoen voornamelijk op als linksback of middenvelder, maar verrast nu in het centrum van de verdediging. Dat ziet ook Veltman, die een duo met hem vormde tijdens de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. "Het was heerlijk met Jaïro”, vertelt hij aan AjaxLife. “Hij heeft snelheid en een paar keer wint-ie van Bas Dost en dus ook voldoende sprongkracht. Jaïro is voetballend heel goed. Dan merk je dat hij vaak op het middenveld heeft gespeeld.”

Mogelijk gaat de opmars van Riedewald ten koste van de basisplaats van John Heitinga. Toch is ook de routinier al van waarde, zo meent Veltman. "Johnny laat zich gelden, binnen en buiten het veld. Soms komt hij even bij je langs. 'Dat ene moment, wat kon je doen,' vraagt-ie dan. John heeft wel een miljoen van die momenten meegemaakt. Het is wel raar om hem nu op de bank te houden, maar we hebben veel jongens die achterin kunnen spelen en het is goed dat we moeten knokken voor ons plekkie."

"Je merkt dat jongens opkijken tegen John en daardoor wordt er sneller naar hem geluisterd. Of dat minder frictie gaat geven? De trainer kan iets zeggen en dan pik je het ook wel op, maar nog meer als een andere speler iets zegt. Dat is dwingender. John heeft de ervaring om dingen te zien en jonge jongens te helpen."