Champions League-loting doet denken aan horrorduel Ajax: Een grote club
"Alle clubs bij de loting waren sterk"

Champions League-loting doet denken aan horrorduel Ajax: "Een grote club"

20-07-2015 15:42
12

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Rapid Wien. De Oostenrijkers zien kansen tegen de Amsterdammers, maar zijn de underdog.

Dat stelt Florian Kainz, middenvelder van de Ajax-opponent. "Ajax en Rapid Wien zijn clubs met een grote traditie. Alle clubs bij de loting waren sterk, dus ik was blij dat Ajax uit de koker kwam", reageert hij in gesprek met Ajax Showtime.

"We hebben een goed elftal en hebben in het voorjaar maar twee wedstrijden verloren. Onze kracht is dat we als team sterk zijn, we winnen en verliezen met z'n allen. Red Bull Salzburg is echter heel sterk", vervolgt Kainz, die een horrorduel voor Ajax van anderhalf jaar geleden in de herinnering roept. "Ik herinner mij de wedstrijden tegen Ajax in de Europa League nog goed, vooral de goal van Soriano vanaf de middenlijn."

"Ajax speelt altijd Champions League of Europa League. Ze staan bekend om hun jeugdopleiding en er komen altijd goede spelers vandaan. Het is een grote club in Europa, dus ik denk wel dat zij de favoriet zijn. Wij gaan echter niet het veld op om te verliezen, wij zijn ook heel goed."

Kainz weet wat hij en zijn ploeggenoten voor vlees in de kuip hebben. "Spelers zoals Jasper Cillessen, John Heitinga, Lasse Schöne, Yaya Sanogo zijn bekend in Oostenrijk. Ik hoop dat wij de derde voorronde zullen overleven, we gaan in ieder geval twee wedstrijden lang honderd procent geven."