Voorstellen uit 'vier à vijf grote competities' stromen binnen voor Ajacied
Verdediger is gewild

Voorstellen uit 'vier à vijf grote competities' stromen binnen voor Ajacied

20-07-2015 16:59
23

Nicolai Boilesen staat op de drempel van de Ajax-uitgang. Meerdere clubs zijn in gesprek met de linksback en Kenny Boilesen, zijn vader en zaakwaarnemer.

De 23-jarige Deen heeft zijn zinnen gezet op een avontuur in het buitenland en lijkt zijn zin te krijgen. "We hebben met Ajax helder afgesproken dat Nicolai deze zomer zal vertrekken", zegt Boilesen senior in gesprek met Ajax Showtime. Het Ajax-contract van de international loopt over een jaar af.

"We zijn met clubs uit vier à vijf grote competities in gesprek. Er vinden veel onderhandelingen plaats, maar nog niks is officieel. De clubs denken nog na. Nicolai is vijf jaar gelukkig geweest bij Ajax, maar nu is het tijd om naar het buitenland te gaan. Daar is iedereen het over eens, ook bij Ajax. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het rond komt."

Nadeel is dat Boilesen kampt met een in mei opgelopen hamstringblessure, die hem nog steeds parten speelt. "Maar de blessure is niet zo ernstig", countert vader Kenny. "Over een week kan Nicolai waarschijnlijk weer spelen, dus ik verwacht niet dat de blessure problemen op zal leveren voor de transfer."