Cillessen 'bovenaan United-lijst': Hij is een man die punten pakt
"Ik vind Cillessen een geweldige keeper"

Cillessen 'bovenaan United-lijst': "Hij is een man die punten pakt"

21-07-2015 07:52
3

Hans van Breukelen heeft een prachtige staat van dienst als doelman en weet als geen ander waar een keeper aan moet voldoen. Jasper Cillessen is in zijn ogen de gedoodverfde favoriet om David de Gea af te lossen bij Manchester United, als de club de Spanjaard verkoopt.

Inmiddels komt de keeperscarrousel internationaal gezien flink op gang. En dan vooral in de Bundesliga. Kevin Trapp vertrok van Eintracht Frankfurt naar Paris Saint-Germain, terwijl SC Freiburg Ramon Bürki verloor aan Borussia Dortmund. Verder ging Pepe Reina van Bayern München naar Napoli en maakte Petr Cech een toptransfer van Chelsea naar Arsenal. Het is alleen nog wachten op een transfer van De Gea.

United heeft Cillessen naar verluidt als vervanger op het oog. "Als ze daar een opvolger voor De Gea zoeken, dan denk ik dat Cillessen bovenaan de lijst staat", vertelt Van Breukelen in het Algemeen Dagblad. "Het zou een logische stap zijn. Hij is een man die punten pakt. Ik vind Cillessen een geweldige keeper. Hij heeft veel van Edwin van der Sar en kan de Premier League zonder problemen aan."