Veltman waarschuwt collega's: Zelden meegemaakt dat we zo kansloos waren
Twee jaar terug ging het faliekant mis tegen Red Bull Salzburg

Veltman waarschuwt collega's: "Zelden meegemaakt dat we zo kansloos waren"

21-07-2015 16:35
7

Ajax waakt voor onderschatting tegen Rapid Wien. Joël Veltman herinnert zich nog goed hoe het twee seizoenen geleden, in de Europa League, faliekant mis ging tegen Red Bull Salzburg.

De buitenwereld dacht dat de Oostenrijkse topclub een eenvoudige prooi was voor de Amsterdamse formatie. "Vorige keer dachten we: de kampioen van Oostenrijk, prima. Iedereen zei dat we met 3-0 moesten winnen, maar in plaats daarvan werden we platgewalst", vertelt Veltman aan Ajax Life.

"Ik heb zelden meegemaakt dat we zo kansloos waren als in die eerste wedstrijd. En in de tweede wedstrijd waren we trouwens ook kansloos. Die les is al geleerd en dat ga ik zeker meegeven aan de jongens die toen nog niet van de partij waren. We hebben niets te vertellen gehad. Dat gebeurt zelden. Ajax moet het juist zelf te vertellen hebben."

Veltman kan goed leven met Rapid Wien als tegenstander in de voorronde van de Champions League. "Als je ziet wat we anders hadden kunnen loten... Maar tevreden? Ik denk dat in tevreden zijn juist het gevaar schuilt."

"Ik weet dat Rapid tweede is geworden en dat ze goede resultaten hebben behaald tegen Red Bull. Daarna stopt het. Het is natuurlijk belangrijk voor het Nederlandse voetbal om met twee clubs aan de groepsfase deel te nemen, maar laten we eerst maar eens de laatste voorronde halen. Dus moeten we Rapid zien te verslaan."