Klaassen blij met Ajax-aanwinst: Hij speelde niet op een laag niveautje natuurlijk
"Naar De Boer moet je altijd naar luisteren!"

Klaassen blij met Ajax-aanwinst: "Hij speelde niet op een laag niveautje natuurlijk"

21-07-2015 20:41
4

Davy Klaassen is door Frank de Boer benoemd tot nieuwe aanvoerder van Ajax. De aanvallende middenvelder was al één van de leiders van de Amsterdammers en is nu helemaal zeker van zijn basisplaats. Hij streed met onder meer John Heitinga om de Ajax-band.

"Om eerlijk te zijn zag ik het wel een beetje aankomen. Het komt niet helemaal uit het niets, zeg maar. John Heitinga is er nu natuurlijk bij gekomen, hij had het ook prima kunnen worden", zegt Klaassen tegenover Helden Online. De hoofdpersoon sprak vervolgens met Heitinga. "Hij heeft me gefeliciteerd en zei dat ik het goed had gedaan. Ik heb heel veel aan hem. Hij weet precies hoe het is om op deze leeftijd aanvoerder te zijn en praat veel met mij. Ik vind het fijn om zo iemand erbij te hebben."

Hoe belangrijk is de terugkeer van de centrumverdediger? "Ik denk heel belangrijk. We hebben niet zoveel oudere jongens in ons team. Hij heeft natuurlijk veel meegemaakt en probeert iedereen te helpen. John heeft niet op een laag niveautje gespeeld natuurlijk. Hij weet hoe het zit. Hoe hij over voetbal praat en hoe hij het beleeft, daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen, denk ik", stelt Klaassen, die vorig jaar derde aanvoerder was en al goed naar De Boer luisterde. "Daar moet je altijd naar luisteren!", knipoogde de diepgaande middenvelder.