Zak met oliedollars afgewezen: 'Klopt, maar Ajax leek me veel mooier'
Verdediger kijkt uit naar komend seizoen

Zak met oliedollars afgewezen: 'Klopt, maar Ajax leek me veel mooier'

22-07-2015 09:48
6

Waar Rafael van der Vaart een terugkeer naar Ajax afwees, besloot John Heitinga het wél te doen. De verdediger is blij dat hij zijn belofte om terug te keren waar heeft kunnen maken.

"Ik heb nog steeds veel contact met Rafael, maar we hebben het nauwelijks over onze toekomst gehad", vertelt Heitinga in Voetbal International. Hij heeft dus niet lopen vissen of Raffie ook terug wilde keren naar Ajax. "Dat zijn dingen die iedereen voor zichzelf moet bepalen. Ik heb het thuis met mijn vrouw besproken. Zij heeft zich altijd achter mij opgesteld bij de keuzes die ik maakte in mijn carrière. Zij vond dit een mooi moment om terug te keren. Dat vond ikzelf ook."

Ajax was niet de enige optie voor Heitinga, die ook veel geld kon gaan verdienen in het Midden-Oosten. "Klopt. Ik had voor het grote geld kunnen gaan, maar terugkeren naar Ajax leek me veel mooier", licht Heitinga toe. "Op dat soort momenten neem je alles mee in je overwegingen. Het sportieve aspect, het persoonlijke leven met je gezin, je binding met de club. Alles wees naar Ajax."

"Ik heb bij mijn vertrek beloofd terug te komen en die belofte wilde ik nakomen. Dit heb ik altijd in mijn hoofd gehad. Het liefst als speler en anders in een later stadium als trainer of zo. Dit is het mooiste scenario. Ik wil mezelf niet op de borst slaan dat ik terug ben bij Ajax. Dit is wat ik het liefst wilde", besluit een trotse Heitinga in Voetbal International