Teken aan de wand in Amsterdam: Kishna moet rugnummer 11 inleveren
Younes neemt nummer over

Teken aan de wand in Amsterdam: Kishna moet rugnummer 11 inleveren

22-07-2015 19:03
5

Ajax-aanvaller Ricardo Kishna is zijn rugnummer 11 kwijtgeraakt aan aanwinst Amin Younes. Dat maken de Amsterdammers woensdagavond, in de aanloop naar het oefenduel met Saint-Étienne, bekend. 

Het rugnummer 11 was in eerste instantie toebedeeld aan Kishna. Nu heeft Younes, die vorige week de overstap maakte van Borussia Mönchengladbach naar de Arena, het nummer dus gekregen. Ajax bestrijdt inmiddels dat de beslissing iets te maken heeft met de naderende transfer van Kishna naar SS Lazio. 'Younes krijgt nr 11, ongeacht het wel- of niet aanblijven van Kishna', verklaren de Amsterdammers via het eigen Twitter-kanaal. 

Tijdens het oefenduel met de Fransen staat Younes in de basiself. Hij vormt met Arek Milik en Anwar El Ghazi het aanvalstrio van trainer Frank de Boer. Riechedly Bazoer, Davy Klaassen en Daley Sinkgraven vormen het middenveld. De achterhoede van Ajax bestaat uit Mitchell Dijks, Jairo Riedewald, Joël Veltman en Kenny Tete. Jasper Cillessen staat op doel. 

Kishna behoort - zoals verwacht - niet tot de wedstrijdselectie. Waarschijnlijk rondt de linksbuiten ergens in de komende dagen zijn transfer naar Lazio af, al zou Ajax nog altijd in onderhandeling zijn met de Italianen over de transfersom