Fraaie treffer bezorgt Ajax slechte generale voor cruciale CL-duels
Amsterdammers verliezen nipt van Saint-Étienne

22-07-2015 21:25
34

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 verloren. De Amsterdammers kregen in de slotfase het deksel op de neus tegen het Franse AS Saint-Étienne.

Ajax-coach Frank de Boer had in zijn basiself een plaatsje over voor Amin Younes, die voor het eerst mocht starten. De nieuweling zorgde in de eerste helft voor gevaar, maar hij stuitte op doelman Ruffier. De sterk spelende Daley Sinkgraven was met een afstandsschot ook dicht bij een treffer, maar in de eerste helft werd er niet gescoord.

Ook in het tweede bedrijf bleef Ajax de bovenliggende partij, maar onder meer Davy Klaassen had het vizier niet op scherp staan. Op het moment dat de wedstrijd op een doelpuntloze remise leek af te stevenen, besliste een invaller het duel namens Saint-Étienne. Jonathan Bamba verraste Jasper Cillessen met een afstandsschot en bepaalde zo de eindstand op 1-0.

Volgende week speelt Ajax de belangrijke wedstrijd tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers spelen eerst in Wenen.