Dure aankoop gooit schroom van zich af: 'Het was wennen aan het Ajax-spel'
Middenvelder ziet perspectief voor komend seizoen

Dure aankoop gooit schroom van zich af: 'Het was wennen aan het Ajax-spel'

23-07-2015 07:30
1

Daley Sinkgraven is bezig aan een goede voorbereiding bij Ajax. De middenvelder, die begin dit jaar voor veel geld overkwam van sc Heerenveen, lijkt de schroom van zich te hebben afgegooid.

"Het klopt dat het half jaar acclimatiseren goed voor me is geweest. Ik weet dat ik meer in mijn mars heb dan wat ik tot nu toe bij Ajax heb laten zien", zegt Sinkgraven in De Telegraaf. "Het was wennen aan mijn nieuwe medespelers, de staf, het stadion, de grootte van de club en het Ajax-spel."

"Bij sc Heerenveen kreeg ik een vrije rol, mocht ik lopen waar ik de bal kon krijgen. Hier heb je toch meer looplijnen, die de trainer aangeeft", legt Sinkgraven uit. "Dat speelde mee. En fysiek ben ik wat vooruitgegaan, doordat ik daar in de vakantie mee bezig ben geweest. Daardoor kan ik nu op honderd procent het seizoen in."

Komend seizoen wil Sinkgraven zijn stempel gaan drukken op Ajax. "Ik denk dat heel goed is te merken dat we de titel hebben moeten afstaan aan PSV. We willen die schaal terug. Iedereen is vlijmscherp. We zijn fris aan de trainingen begonnen en het is lekker dat er – met Rapid Wien – al snel wedstrijden aankomen die ertoe doen."