Ajax klaar voor Rapid Wien: Daar ben ik nu voor zeventig procent uit
De Boer ziet aanknopingspunten voor zijn ploeg

Ajax klaar voor Rapid Wien: "Daar ben ik nu voor zeventig procent uit"

23-07-2015 09:22
34

Ajax sloot de voorbereiding woensdag af met een 1-0 nederlaag tegen AS Saint-Étienne. Trainer Frank de Boer hield echter een positief gevoel over aan het treffen met de Fransen.

Ajax ging, ondanks een aantal goede mogelijkheden, in de slotfase onderuit. "De tegenstander probeerde vooral in het duel te komen. Het is zonde dat je uiteindelijk nog verliest. Ik denk dat 0-0 als uitslag beter was geweest. Ook omdat iedereen vandaag verschrikkelijk zijn best heeft gedaan. Het was ook heel lastig voetballen tegen de hechte defensie van Saint-Étienne", aldus De Boer op de clubwebsite.

Wedden

Meer odds

Een algehele terugblik op de voorbereiding geeft de coach echter een goed gevoel. "De voorbereiding is goed geweest. Zeker ook omdat we nu maar vier weken hadden, waar dat er normaal zes of zeven zijn. Ondanks dat de jongens misschien iets minder wedstrijden in de benen hebben, heb ik het gevoel dat we er klaar voor zijn."

De Boer heeft zijn ideale elf voor het grootste gedeelte al in zijn hoofd. "Daar ben ik nu voor zeventig procent uit. De jongens zitten heel dicht bij elkaar. Dat is mooi om te zien als trainer. Het maakt de keuzes die je moet maken niet makkelijker. Maar daarbij moet je ook zakelijk zijn. Nogmaals: we zijn klaar voor Rapid."