Bouy met Panathinaikos in actie tegen PSV

Vertrek van diamantje: Als hij bij Ajax was gebleven, had hij het eerste gehaald
Mooie lichting van Dijks

Vertrek van diamantje: "Als hij bij Ajax was gebleven, had hij het eerste gehaald"

24-07-2015 07:42
5

Mitchell Dijks keerde deze zomer terug bij Ajax. De linksback werd vorige zomer verkocht aan Willem II, maar maakte een prima indruk op Ajax, dat hem graag wilde terugkopen. En zo geschiedde. Dijks kijkt op de website van de Amsterdammers terug op zijn jeugd bij de club.

De verdediger speelde in het verleden onder meer met Ouasim Bouy samen. "Te vroeg vertrokken. Hij had zo veel talent. Ouasim had een goede trap en kon het eerste elftal zeker halen. Als hij bij Ajax was gebleven, had hij het eerste gehaald, denk ik", vertelt Dijks. Toch zijn veel van zijn voormalig teamgenoten uit de B-jeugd geslaagd in het profvoetbal en ook Bouy (Juventus) timmert aan de weg. Hij werd nog verhuurd aan Panathinaikos. "Iedereen heeft het betaald voetbal wel gehaald. In onze B1 zat veel talent en samen hebben we veel prijzen gewonnen. We waren echt een heel goed team."

Wedden

Meer odds

Met goede spelers, zo bleek. Ook onder meer Fabian Sporkslede, Lesley de Sa, Stefano Denswil én Davy Klaassen zaten in de ploeg. Laatstgenoemde was al iets verder dan de rest. "Toen ik in de B1 zat ging Davy al regelmatig met de A-junioren mee. Dat gaf al aan hoeveel talent hij had. Een uitgesproken leiderstype was hij destijds nog niet. In die periode speelde iedereen meer voor zichzelf en we durfden elkaar ook nog niet alles te zeggen. Doordat Davy zijn voeten liet spreken was hij wel een speler waar je goed naar luisterde. Hij scoorde altijd en was een belangrijke pion in het veld. Davy en ik hebben bovendien altijd contact gehouden. We hebben een goede band en gaan regelmatig met elkaar uit eten", besluit Dijks.