Ajax rekent zich niet rijk: Andere teams zijn ook flink spelers aan het kopen
"Verder is het moeilijk in te schatten"

Ajax rekent zich niet rijk: "Andere teams zijn ook flink spelers aan het kopen"

24-07-2015 16:13
42

Davy Klaassen durft niet te voorspellen waar Ajax staat in de aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Amsterdammers zijn actief geweest op de transfermarkt.

Dat kan echter ook gezegd worden van de concurrentie. Feyenoord versterkte zich met Dirk Kuyt, Simon Gustafson en Marko Vejinovic, terwijl PSV met Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Gaston Pereiro ook een aantal serieuze aanwinsten binnenharkte.

"Je ziet wel dat andere teams ook flink spelers aan kopen zijn, maar dat doet iedereen wel", stelt Klaassen, die in Amsterdam onder meer Nemanja Gudelj, Amin Younes en Yaya Sanogo begroette, tegen Helden. "Het is aan ons om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Wat andere clubs doen, daar kunnen we niks aan doen."

De aanvoerder van Ajax weet waar komend seizoen het grootste gevaar vandaan komt. "Ik denk dat PSV altijd wel een concurrent is. Verder is het moeilijk in te schatten. Feyenoord is natuurlijk een club die graag mee wil doen. Ik denk dat gedurende het seizoen moet blijken wie echt om de prijzen gaan spelen."