Archieffoto: Endt in Ajax-outfit

Onbegrip over transfer: Niet te hopen dat Kishna straks wordt verhuurd
"Dan wordt het nog zwaarder"

Onbegrip over transfer: "Niet te hopen dat Kishna straks wordt verhuurd"

25-07-2015 07:55
16

Ricardo Kishna staat op het punt om Ajax in te ruilen voor SS Lazio. David Endt, voormalig teammanager van Ajax, is niet helemaal blij met de keuze van de jonge buitenspeler. Mogelijk sneeuwt Kishna in Italië onder. 

"In vergelijking met Italië is spelen bij Ajax als een lichtvoetige tred door het paradijs", vertelt Endt in het Algemeen Dagblad. "Spelen op de vleugel is er anders dan in Nederland. Lazio heeft Antonio Candreva, die bestrijkt het liefst de hele zijkant. Kishna lijkt me toch meer een speler die intuïtief speelt. Mogelijk speelt hij straks tegen zijn natuur in. En aanvallers krijgen zelden de kans op die leeftijd. Ook Italianen niet."

Daarnaast dreigt iets anders. "Het is niet te hopen dat Lazio hem straks gaat verhuren aan een club als Catania of Cagliari. Dan wordt het nog zwaarder", weet de voormalig teammanager. Ouasim Bouy, die evenals Kishna Mino Raiola als zaakwaarnemer heeft, werd ook weggekaapt bij Ajax. Bij Juventus lukte het niet, Bouy werd verhuurd aan Brescia, HSV en Panathinaikos. "Ik weet niet goed wat Kishna voor een jongen is, maar hij lijkt me meer uitgesproken dan Bouy. Meer egoïstisch ook. Maar hij kwam wel twee keer terug van een zware blessure. Dat zou hem kunnen helpen in een harde competitie", aldus Endt.