'Nieuwe' Ajacied: Deed in het veld de raarste dingen, verloor mijn hoofd
"Alle puzzelstukjes zijn echt in elkaar gevallen"

'Nieuwe' Ajacied: "Deed in het veld de raarste dingen, verloor mijn hoofd"

25-07-2015 08:59
2

Mitchell Dijks is als een ander persoon teruggekeerd bij Ajax. Zijn periode bij sc Heerenveen (huurbasis) en Willem II heeft de back goed gedaan. Ajax kocht de linker verdediger deze zomer terug en nu hoopt Dijks te schitteren.

"Alle puzzelstukjes zijn echt in elkaar gevallen. Ik ben een ander mens", glundert Dijks in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben fit, krijg vertrouwen van de trainers en de jongens zien het in me zitten. Daardoor sta ik nu heel anders op het veld dan in mijn eerste periode bij Ajax. In de twee jaar dat ik weg ben geweest naar Heerenveen en Willem II, is er veel gebeurd. Op alle vlakken heb ik stappen gezet." Bij Heerenveen pakte Dijks tweemaal rood. Dat zette hem aan het denken. "Ik deed in het veld de raarste dingen, verloor mijn hoofd."

"Daarom ben ik met yoga begonnen, waardoor ik een stuk rustiger werd. Het resulteerde in een goede periode", weet Dijks. "Ik dacht bij mezelf: wat moet ik als lange slungel nou op yoga? Maar door de onrust in mijn koppie en de vele blessures, ging ik samen met mijn zaakwaarnemer en oud-profvoetballer Dick van Burik toch naar niet-alledaagse oplossingen zoeken. Ik stond ervoor open. Gelukkig maar, want de yoga maakte me rustiger én flexibeler. Als ik haar nodig heb, bel ik mijn lerares. Dan maak ik door middel van oefeningen mezelf los en beluister ik mijn eigen lichaam. Ik weet nu hoever ik kan gaan."