Ajacied is '40 kilo ballast kwijt': Wilde een jaar geleden nog stoppen met voetbal
"Ik heb een overwinning op mezelf geboekt"

Ajacied is '40 kilo ballast kwijt': "Wilde een jaar geleden nog stoppen met voetbal"

25-07-2015 09:54
6

Mitchell Dijks is gegroeid. In mentaal opzicht. De linksback is volwassen geworden, zo geeft hij zelf aan. Ajax kocht Dijks deze zomer terug, nadat de club hem eerder had verkocht aan Willem II. Na yogasessies, trainingen met een personal trainer en mental coach is de linksback helemaal fris.

Dijks werd vorig seizoen van de hand gedaan door Ajax, daar hij de concurrentiestrijd met Nicolai Boilesen niet won. "Ik besloot met een personal trainer aan de slag te gaan. Ik voelde me lichamelijk veel sterker worden en sindsdien heb ik geen blessure meer. Ik ontmoette mijn huidige vriendin Rowena en zij geeft me rust. Ze snapt wat een topsporter nodig heeft. We eten gezond", zegt de speler tegenover De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Wat ook belangrijk was: "Ik heb nog maar een klein kringetje om me heen. Na mijn eerste contract bij Ajax dacht ik dat ik honderd vrienden had. Maar door alle tegenspoed weet ik nu wie me echt dierbaar zijn. Voor hen maak ik tijd. De rest heb ik op afstand geparkeerd." Ook schakelde Dijks een mental coach in. "Een hele stap voor me. In het eerste gesprek zei hij al: 'Ik kan heel veel met je.' Mede dankzij hem heb ik zaken uit verleden een betere plek kunnen gegeven. De blokkades die ik had, heeft hij weggenomen. Ik voetbalde daarvoor voor mijn gevoel met wel 40 kilo op mijn rug en die ballast ben ik kwijt."

"Ik weet nu dingen los te koppelen. Als iemand in het veld tegen me schreeuwt, besef ik dat hij me wil helpen. Tot een jaar geleden verstijfde ik. Mijn zelfvertrouwen was nul, nu honderd", vervolgt hij. "Ik heb een overwinning op mezelf geboekt. Een jaar geleden, nadat ik weg moest bij Ajax, wilde ik stoppen met voetbal. En als je dan kunt terugkeren en iedereen een poepie kan laten ruiken, is dat heerlijk. Iedereen was heel negatief over me, maar de fans hebben me in de armen gesloten."