Ajacied deels blij met spelers uit eerste: Daarmee komt er een hoop kwaliteit bij
"Dan ben je op elkaar ingespeeld"

Ajacied deels blij met spelers uit eerste: "Daarmee komt er een hoop kwaliteit bij"

25-07-2015 11:33
3

Django Warmerdam bereidt zich met Jong Ajax voor op een nieuw seizoen, waarin hij graag hoge ogen wil gooien met de beloften. Een klassering bij de eerste zes is het doel en dat is vrij ambitieus.

Nu Warmerdam er al een jaar in de Jupiler League op heeft zitten en zijn debuut heeft gemaakt voor Jong Oranje, is hij geslepen. "Ik merk wel dat ik iets meer bagage heb, nu ik een jaar Jupiler League heb gespeeld. Ik vond het vorig jaar persoonlijk wel een grote stap, vooral het fysieke aspect. We hebben ook dit jaar weinig grote jongens, dus we moeten het voetballend oplossen en de bal snel laten gaan. Ik denk dat ik de jongere jongens wel kan helpen op dat vlak", weet de speler, die zijn verhaal doet op de clubsite.

Geregeld krijgt Jong Ajax ook spelers van Ajax 1 bij de selectie voor wedstrijden. "Er komt met spelers uit het eerste een hoop kwaliteit bij, dat is natuurlijk erg goed. Maar met de jongens met wie ik normaal train werk je dag in en dag uit. Dan ben je op elkaar ingespeeld, en als er andere jongens bijkomen heb je soms wat miscommunicatie in het veld. Dat was vorig jaar ook het geval, maar met het team wat we nu hebben moeten we ver kunnen komen."

"Ik denk dat we in de topzes kunnen en moeten eindigen", stelt Warmerdam vervolgens. "Met de kwaliteiten die we hebben moet dat kunnen lukken. Vooral voetballend en in snel combinatiespel zijn we goed. Fysiek wordt het lastig, dus we moeten vaak uit de duels proberen te blijven blijven. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk spelen en wie weet krijg ik wel een kans op meer. Het wordt hopelijk een heel mooi seizoen."