Ajax stuurt opnieuw talentvolle aanvaller naar 'bevriende' eredivisionist
"Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan mijn gesprek"

Ajax stuurt opnieuw talentvolle aanvaller naar 'bevriende' eredivisionist

25-07-2015 18:05
15

Queensy Menig speelt komend seizoen bij PEC Zwolle. Ajax verhuurt de negentienjarige buitenspeler, die in Amsterdam al mocht ruiken aan het grote werk, voor een jaar.

Dat meldt Forza Sports Group, het managementbureau van Menig. De snelle aanvaller kon ook naar Excelsior en SC Cambuur, maar PEC Zwolle is definitief als winnaar uit de bus gekomen. De nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen heeft de huurdeal, evenals Ajax, inmiddels ook officieel bekrachtigd.

Menig spreekt hoe dan ook zijn blijdschap uit over de stap. "In overleg met Ajax is besloten dat het het beste is voor mijn ontwikkeling om verhuurd te worden dit jaar. Ik moet veel gaan spelen om me zo goed mogelijk te ontwikkelen", reageert het talent, dat de laatste weken sprak met Ron Jans, trainer van PEC.

"Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan mijn gesprek met Jans. En daarnaast is Zwolle een goed voetballende ploeg die al jaren sterk meedoet in het linkerrijtje. Ik kijk ernaar uit om goed te presteren voor Zwolle en sterker terug te komen bij Ajax na dit seizoen", aldus Menig. "Zowel Ajax en ik willen dat ik slaag in het eerste van Ajax. En daar hoort deze stap bij."

Het is niet de eerste keer dat een talentvolle buitenspeler van Ajax de oversteek naar PEC Zwolle maakt. Sheraldo Becker ging Menig, die in de voorbereiding regelmatig speelminuten kreeg van Frank de Boer, in de winterstop voor. Hij speelt ook komend seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle.