In het kort: Pirlo maakt debuut in spektakelstuk, PEC biedt kijkje in de keuken

In het kort: Pirlo maakt debuut in spektakelstuk, PEC biedt kijkje in de keuken

26-07-2015 23:44

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Pirlo debuteert voor New York City FC
Andrea Pirlo heeft zondagavond zijn eerste minuten gemaakt in de Major League Soccer. De voormalig middenvelder van Juventus, sinds deze zomer speler van New York City FC, viel na een uur spelen in tijdens de doelpuntrijke ontmoeting met Orlando City. De wedstrijd eindigde in 5-3 voor de formatie uit New York.  

 

New York is zojuist nóg cooler geworden. Andrea Pirlo maakt zijn debuut!

Posted by Voetbalprimeur on zondag 26 juli 2015

Ron Jans helpt Joop Gall
Joop Gall heeft momenteel geen club onder zijn hoede en dus heeft trainer, die afgelopen seizoen FC Emmen onder zijn hoede had, de tijd om een kijkje te nemen in de keuken van een Eredivisie-club. Hij gaat een weekje stage lopen bij PEC Zwolle. "Ik heb aan Ron Jans gevraagd of ik een week op stage kan. Noem het een soort APK, mezelf opfrissen", aldus Gall. 

Valse start Belgische kampioen
In België is de competitie dit weekend alweer begonnen. Regerend kampioen AA Gent kende een valse start. Op bezoek bij Westerlo kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Gent leek nog dichtbij de zege te komen toen Westerlo een half uur voor tijd met tien man kwam te staan. Puntenverlies kon echter niet meer worden afgewend.

Blessuredomper Braafheid
Voor Edson Braafheid is het de vraag of hij op tijd fit is voor de competitiestart in Italië. De linksback is in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd geraakt aan zijn enkel. Op 8 augustus speelt de ploeg waar ook Wesley Hoedt en Stefan de Vrij onder contract staan de Italiaanse Super Cup tegen Juventus. Die wedstrijd wordt in Shanghai gespeeld. Hoe lang Braafheid 'out' is, is nog niet duidelijk.

Teleurstellend debuut Chery
Tjaronn Chery zal zich ongetwijfeld meer hebben voorgesteld van zijn debuut voor Queens Park Rangers. De ploeg uit het Championship speelde zondag in een oefenwedstrijd met 0-0 gelijk tegen Newport County, actief op het vierde Engelse niveau. Chery kon net als veel van zijn ploeggenoten geen potten breken en werd in de rust gewisseld. Leroy Fer was er door een blessure niet bij.

Haddad naar Marokko
Ilias Haddad vervolgt zijn voetballoopbaan bij FAR Rabat. De middenvelder is afkomstig van FC Dordrecht, met wie hij afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. "Er kunnen meer dan vijftigduizend man in ons stadion en het trainingscomplex is het grootste van heel Afrika. Heel wat anders dan De Krommedijk!", laat hij weten aan Voetbal International. Haddad tekent voor twee seizoenen bij zijn nieuwe club.

Rapid Wien wint
In aanloop naar de twee Champions League-confrontaties met Ajax heeft Rapid Wien een overwinning geboekt in de Oostenrijkse competitie. De club begon het nieuwe seizoen met een 3-0 overwinning op SV Ried. Florian Kainz, Robert Beric en Louis Schaub bezorgde de ploeg een moeiteloze ouverture. Wien speelt woensdag eerst thuis tegen Ajax, waarna op het 4 augustus afreist naar Amsterdam.

AZ in wachtkamer
Het is voor AZ nog even afwachten of Arón Jóhansson in actie kan komen in het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir. Zaterdagavond verloor de aanvaller met de VS van Panama in de strijd om plek drie op de Gold Cup. Naar alle waarschijnlijkheid zet hij dinsdag voet op Nederlandse bodem. Dan wordt gekeken of hij fit genoeg is voor het duel van aanstaande donderdag, meldt RTV Noord-Holland.

Schreurs naar IJsland
Danny Schreurs gaat zijn carrière in IJsland van nieuwe impulsen voorzien. De aanvaller tekent bij Leiknir Reykavík. In eerste instantie tekent hij voor drie maanden, omdat het seizoen in IJsland bijna afgeloen is. Onlangs was hij nog op proef bij Telstar. Eerder speelde de aanvaller bij Fortuna Sittard, MVV en Roda JC. Vorig seizoen was hij namens Roda in achttien duels goed voor vier treffers.