Van Gaal heeft nieuw doelwit: 'We hebben veel meer creativiteit nodig'
United spendeerde deze zomer al ruim honderd miljoen euro

Van Gaal heeft nieuw doelwit: 'We hebben veel meer creativiteit nodig'

27-07-2015 00:10
8

Ruim honderd miljoen euro gaf Manchester United tijdens de huidige transferwindow uit aan vier nieuwe spelers. Manager Louis van Gaal hoopt sowieso nog één grote naam naar Old Trafford te halen, zo vertelt hij zondag aan Britse media. 

"Chelsea heeft Eden Hazard, Willian en Oscar", aldus de Nederlandse coach. "Daar is dus veel creativiteit aanwezig en dat heb je nodig om defensieve ploegen die voor de goal gaan liggen, uit elkaar te spelen. Komend seizoen zullen er waarschijnlijk meer teams zijn die tegen ons zo zullen spelen."

Wedden

Meer odds

"Wij kunnen nog veel meer creativiteit gebruiken. Kijk, Ashley Young heeft een fantastisch seizoen gedraaid, maar hij is geen Neymar. En wij moeten wel concurreren met zulke klasse", gaat Van Gaal verder. 

"Bij Chelsea kan Hazard altijd een doelpunt maken, Manchester City heeft Sergio Agüero en voor hem geldt hetzelfde. FC Barcelona heeft natuurlijk Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez. Manchester United moet met dit soort ploegen de strijd aan gaan, dus we moeten ook naar dit soort spelers zoeken."

United oriënteert zich dus nadrukkelijk op een aankoop van statuur. "Wanneer we een speler van dit niveau tegen een goede prijs kunnen kopen, dan zullen we dat doen. We zijn met Memphis Depay, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin sterker dan vorig jaar, maar het kan nog beter. Dan denk ik met name aan de creativiteit voor mijn voorhoede."