'Ajax ziet eerste speler mogelijk al afhaken voor belangrijk duel met Rapid'
Ajax wil naar Champions League

'Ajax ziet eerste speler mogelijk al afhaken voor belangrijk duel met Rapid'

27-07-2015 08:04
16

Ajax-trainer Frank de Boer heeft één vraagteken in zijn selectie voor het Champions League-voorrondeduel met Rapid Wien, dat aanstaande woensdag op de rol staat. Viktor Fischer is niet helemaal fit en moet mogelijk afhaken.

De Deense buitenspeler heeft kleine pijntjes volgens De Telegraaf. De krant stelt dat daardoor het eerste treffen in het tweeluik met Rapid in gevaar komt voor Fischer. Amin Younes lijkt daarom als linksbuiten te starten bij Ajax. Fischer miste ook het duel met AS Saint-Etienne al en trainde zondag niet mee met de groep.

Fischer wil maandag weer aansluiten bij Ajax, maar de club is voorzichtig met de flankaanvaller. Het is in ieder geval duidelijk dat Queensy Menig niet de vervanger van Fischer wordt. Hij vertrekt op huurbasis naar PEC Zwolle. Ron Jans, de trainer van de Zwollenaren, is daar blij mee. "Het is voor hem een mooie kans om bij ons te rijpen. In de Jupiler League (bij Jong Ajax, red.) heeft Menig het heel goed gedaan. Ik heb hem zelf regelmatig zien voetballen."