Hoop op goed rapport na pikante transfer naar Eredivisie: Daar hoop ik wel op
"Dat hadden we vooraf afgesproken"

Hoop op goed rapport na pikante transfer naar Eredivisie: "Daar hoop ik wel op"

27-07-2015 08:48
3

Erik Falkenburg wil na zijn pikante transfer van NAC Breda naar Willem II graag goede rapportcijfers halen. De aanvallende middenvelder hoopt op tien doelpunten, maar wil eerst volledig fit worden.

Met Willem II won Falkenburg dit weekeinde van Osmanlispor (2-0). Hij scoorde en toch speelde de nieuweling maar 41 minuten. Blessure? "We hadden vooraf afgesproken dat ik 30 tot 45 minuten zou spelen. Daarom begon Braber al bijtijds aan zijn warming-up. Dit past prima in het plan dat ik samen met de fysiotherapeut heb opgesteld. Ik ben tevreden, want ik heb geen klachten", zegt de speler in het Brabants Dagblad.

Daarmee verwijst Falkenburg naar de breuk in zijn middenvoetsbeentje. Het breukje liep de speler vorig seizoen al op. "Ik hoopte vorige week al te kunnen spelen tegen Moeskroen, maar die week kreeg ik wat overbelastingsklachten in mijn rechterbovenbeen. Dat been moest ik extra trainen vanwege de blessure. Ik zit voor mijn gevoel nu op 85 procent. Als we goed gaan draaien met Willem II, hoop ik er dit seizoen toch wel tien te kunnen maken."