'Nederlandse verdediger heeft nieuwe bewonderaar: Everton biedt vijftien miljoen'
Everton is bereid 15 miljoen euro te betalen

'Nederlandse verdediger heeft nieuwe bewonderaar: Everton biedt vijftien miljoen'

27-07-2015 09:05
2

Everton heeft Virgil van Dijk op het oog als aanwinst. The Daily Mail schrijft dat de club uit Liverpool een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro wil neerleggen voor de Nederlandse verdediger van Celtic. De rechtspoot is in beeld als opvolger van Chelsea-target John Stones. 

Van Dijk (24) wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar de Premier League. De oud-speler van FC Groningen behoort tot één van de sterren van de Schotse competitie en heeft zelf laten weten dat hij open staat voor een stap hogerop. 

Everton is de zoveelste club uit Engeland die naar de stopper hengelt. Ook Southampton, Newcastle United en Sunderland zijn in de huidige transferwindow met hem in verband gebracht. Vooralsnog lijkt Celtic geen afstand te willen doen van Van Dijk, die nog een tweejarig contract heeft in Glasgow.

De interesse van The Toffees in de Nederlander houdt waarschijnlijk verband met het mogelijke vertrek van John Stones. De Britse belofte staat in de belangstelling van Chelsea. Een eerste bod van ongeveer dertig miljoen euro op de verdediger werd afgeslagen door Everton. Chelsea is volgens Britse media bereid om er komende week tien miljoen bovenop te doen.