Reünie voor Van Gaal: Bij een club als United is dat heel belangrijk
Doelman werd transfervrij aangetrokken

Reünie voor Van Gaal: "Bij een club als United is dat heel belangrijk"

27-07-2015 09:32
5

Sergio Romero is de nieuwe reserve-goalie van Manchester United. De transfervrije Argentijn werd maandag gepresenteerd als aanwinst van de Engelse grootmacht. Manager Louis van Gaal kent de sluitpost nog uit zijn periode in Alkmaar. 

"Ik stelde hem bij AZ op toen hij nog maar negentien jaar oud was", vertelt Van Gaal op de website van The Red Devils over zijn aanwinst. "We werden kampioen, dat was heel bijzonder, omdat AZ geen grote club is in Nederland."

"Sergio is een keeper die in de eerste plaats er natuurlijk staat om ballen tegen te houden, maar hij is ook goed met zijn voeten. Hij kan voor ons belangrijk zijn in de opbouw van achteruit. Hij heeft zelfvertrouwen, domineert zijn doelgebied en heeft uitstraling door zijn lengte", gaat Van Gaal verder.

"Of David de Gea nu vertrekt of niet, ik denk dat het bij een club als Manchester United belangrijk is om meerdere goede keepers te hebben en zich voor te bereiden op de toekomst. Wat mij betreft is het een heel goede zaak dat Romero nu speler is van Manchester United."